Een steuntje in de rug

 

Soms kan het gebeuren dat jij en je paard niet meer op dezelfde golflengte zitten. Je hebt geen plezier meer in het rijden en misschien is het zelfs wel zo ver gekomen dat je helemaal niet meer graag naar je paard gaat. Dan kan je wel een steuntje in de rug gebruiken!

 

Hebben jij of je paard geen vertrouwen meer in de ander, ben je angstig geworden, zijn er frustraties, of gaat het gewoon niet zoals jij wilt? Dit kan verschillende oorzaken hebben, die wellicht al op de grond beginnen. Samen kijken we waar de knelpunten liggen en hoe we dit aan kunnen pakken. Dit kan onder het zadel, maar ook door middel van oefeningen op de grond. Uiteraard doen we alles op jullie tempo.

 

Het kan ook zijn dat je bang bent voor paarden en altijd al over die angst heen hebt willen komen. Of misschien wil je even een stapje terug doen en bepaalde dingen oefenen met een ander paard, voor je aan de slag gaat met je eigen paard. Afhankelijk van wat de situatie is, kun je gebruik maken van mijn eigen paard, of een van de coachingspaarden.

 

Beginnende ruiters en recreatieruiters die het werk in de bak (weer) op willen pakken, kunnen ook bij mij terecht.

 

 

Waar kan ik je verder mee helpen?

  • Paardrijles: van mensen die niet kunnen rijden, tot (angstige/onzekere) ruiters die aan een goede basis willen werken
  • Zitles: wanneer je jouw houding, zit, balans en ruitergevoel wil verbeteren
  • Longeren/beginselen grondwerk: omdat het zoveel meer is dan "je paard rondslingeren aan een touwtje"

 

Wees geduldig

Stiekem willen de meesten van ons zo snel mogelijk hun doel bereiken en dat is ook logisch, maar een "quick fix" is meestal niet de oplossing. Je komt verder wanneer je met geduld een goede basis neerzet en werkt in het tempo van het paard.

Heb vertrouwen

Soms ga je 3 stappen vooruit en vervolgens 2 weer terug. Heel frustrerend, want je werkt zo hard en je wilt het zo graag. Maar heb vertrouwen in jezelf en in je paard. Kijk waar je vandaan komt en hoe ver je al bent gekomen. Jullie komen er echt wel! 

Relax, have fun

Dit is zo belangrijk, want je paard voelt jou feilloos aan! Wanneer je vaak gestrest bent en geen plezier hebt in wat je doet, wordt het steeds moeilijker om gemotiveerd te blijven. Zorg dus ook voor een stukje spel en ontspanning in je trainingsprogramma.


Volg Vitamine-P op Facebook: