Coach & instructrice

 

Wanneer je met dieren werkt die elke dag anders in hun vel kunnen zitten, is het belangrijk dat je wordt begeleid door iemand die weet waar ze over praat. In 1995 ben ik op een manege begonnen met paardrijden en enkele jaren later ben ik paarden voor anderen gaan rijden. Ik reed met name paarden die wat moeilijker in de omgang waren en paarden die dressuurmatig bijgehouden moesten worden. Ook heb ik enkel jaren in een A-Poule carrouselteam gereden. Hoe lastig mijn dag ook was geweest, als ik bij de paarden was, dan was het goed. Dat voelt nog steeds zo en ik kan me dan ook geen leven zonder deze bijzondere dieren meer voorstellen!

 

Het zal waarschijnlijk niemand verbazen dat ik tijdens mijn periode op de middelbare school, vooral bezig was met paarden. Paarden en muziek, het liefst nog gecombineerd! Voor ik het wist zat mijn examen er op en in 2002 ben ik begonnen aan de opleiding "Paardenhouderij & Management" aan het Groenhorst College in Barneveld. Deze opleiding heb ik in 2006 afgerond. Tijdens de opleiding Paardenhouderij heb ik mijn Ruiterbewijs en het diploma ORUN Basisinstructeur behaald. Ik ben een gediplomeerd instructrice en ben hiermee bevoegd om paardrijles te geven. Ook kan (en mag) ik ruiters begeleiden tijdens buitenritten.

 

Door de jaren heen heb ik, o.a. met behulp van de paarden, meer zelfinzicht gekregen. Ik ontdekte dat ik emoties en lichaamstaal goed kan lezen en dit wou ik graag verder gaan ontwikkelen. Zo ben ik in 2016 bij Charlotte van Iersel terechtgekomen, om workshops te volgen over coachen met paarden. Het coachen vond ik zo leuk en bijzonder, dat ik het ben gaan combineren met wat ik al graag deed: paardrijles geven. Een hele mooie combinatie, waar ik heel blij en enthousiast van word! Eind 2017 heb ik bij Caprilli de opleidingen tot Gecertificeerd Basis Paardencoach en Gecertificeerd Kinder Paardencoach afgerond.

 

Verder werk ik nog als oproepkracht bij Stichting De Paardenkamp. Dit is een rusthuis voor bejaarde paarden, met verschillende prachtige locaties op de Birkstraat in Soest. In 2003 ben ik hier begonnen als stagiaire en vervolgens ben ik nooit meer weggegaan! Als je er nog nooit bent wezen kijken, zou je dat zeker op je "To Do" lijstje moeten zetten.

 

Wat paarden betreft: eind 2015 heb ik mijn droom waargemaakt en mijn eerste eigen paard gekocht. Mijn maatje heet Philo (dit spreek je uit als "Pailoo"), een jonge Quarter Horse die ik zelf aan het opleiden ben. We rijden Western, doen grondwerk en we houden ontzettend van knuffelen en buitenritjes maken!

 

Zoek je een enthousiaste, spontane, gemotiveerde en geduldige instructrice of coach? Klik dan door naar de "contact" pagina! Wil je liever eerst weten hoe anderen de lessen hebben ervaren? Lees dan hier de reviews.

 

 

enkele paarden waar ik mee heb mogen werken